User information

First Name

Maureen

Last Name

Otten

Nickname

maureen-otten

Coach Profile information

Location

Nolensstraat 5, 2672 BH Naaldwijk, Nederland

More information about the coach

Hoi! 

Ben je ooit wel eens in een situatie geweest waarin je niet meer kon doen wat je wilde doen door een fysieke klacht? Misschien bevind je je op dit moment wel in een situatie waar je niet gelukkig van wordt, wat je weinig energie geeft. 

Als tiener bevond ik me in de topsport wereld. Ik trainde 5x per week op het water en daarnaast regelmatig in de sportschool. Ik vond het geweldig. Tot de blessures kwamen. Ik kon niet meer trainen, niet meer meedoen met gym, niet buiten bewegen met vrienden. Ik was het allemaal kwijt. Ik voelde me nutteloos en was een stuk van mezelf kwijt. Een intensief fysiotherapie traject gecombineerd met verschillende ingrepen brachten me terug. Ik was zo dankbaar!

Daar ontstond mijn passie voor mensen helpen. Helpen om weer te kunnen doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Als holistisch fysiotherapeut en ademcoach help ik mensen contact te maken met het lichaam en te herstellen om uiteindelijk weer voluit te kunnen leven. Als holistisch fysiotherapeut bekijk ik een klacht vanuit het geheel. 

Neem bijvoorbeeld een tenniselleboog. Dat is een pijnlijke ontsteking op het puntje van je elleboog. Een beetje masseren, oefenen en rust nemen, en dan gaat het vanzelf weer beter. Maar als iemand dan naar huis gaat en onderweg nog even bij het cafetaria stopt voor een frietje, had ik die behandeling net zo goed niet kunnen doen. Voeding is erg belangrijk bij het herstel en ontstaan van klachten. Ongezonde voeding is vaak ontstekingsbevorderend en pijnprovocerend. Daarnaast helpt stress natuurlijk ook niet bij het herstel van een klacht.

Je hele leefstijl, met voeding, beweging, ademhaling, mindset en ontspanning speelt een cruciale rol bij het herstel van klachten. Dat is waar ik me nu op richt als holistisch fysiotherapeut: het hele plaatje. Ademwerk is daar de perfecte aanvulling op. 

Je bent welkom voor zowel een 1-op-1 ademsessie als een groepsessie/workshop. We kunnen aan de slag met jouw fysieke lichaam, stress, emoties… alles om vrijer en fijner te kunnen leven. 

This coach works

Physical

Languages

Dutch, English

Educations

Masterful Breathcoach – Kasper van der Meulen – 2022

Breathwork Professional – Kasper van der Meulen – 2021

OER-sterk leefstijl coach – Richard de Leth, OERsterk – 2021

Dry Needling, cupping, en fascia specialist, Holistisch fysiotherapeut @ VitaMaui 

Website

info@vitamaui.nl

Internal profile

Expertise

Athletics, Pain reduction, Pathology, Sports, Transformations

Get in touch with Maureen
X

Get in touch with Maureen

Coaches Contact