Ademtechnieken zijn een krachtige manier om je staat van zijn te beïnvloeden. Dit betekent dat ook de effecten vrij sterk kunnen zijn. Hou voor elke ademtechniek rekening met het volgende:

  • Jij bent de piloot, niet de passagier! Je hebt altijd controle over je adem. Als iets niet goed voelt, forceer het niet, pas het simpelweg aan naar een versie die bij jou past. 
  • Doe de ademtechnieken zittend of liggend op een veilige en zachte plek, zoals een meditatiekussen, yoga mat of in bed.
  • Doe deze ademtechnieken NOOIT terwijl je een voertuig bestuurt of terwijl je je in water bevindt (bad, zwembad, etc.). Deze technieken zijn niet bedoeld om in te zetten tijdens duiken. 
  • Je kunt je wat duizelig voelen of tintelingen voelen in je lijf. Voelt dit plezierig: geniet ervan! Voelt het niet prettig, doe dan de techniek simpelweg wat minder diep of wat langzamer tot je je beter voelt.
  • Met sommige ademtechnieken kunnen sterke emoties naar boven komen. Als je er klaar voor bent hiermee aan de slag te gaan, dan laat ze simpelweg komen. Als dat niet zo is, dan kun je wederom de techniek minder intens toepassen. 
  • Als je medische aandoeningen hebt, en specifiek als je bekend met een van de volgende gezondheidskwesties, neem dan eerst contact op met je behandelend arts voor je deze ademtechnieken toepast: zwangerschap, epilepsie of een geschiedenis van toevallen, cardiovasculaire aandoeningen, ernstige ademhalingsproblemen zoals COPD of ernstige astma, hoge bloeddruk, ernstige PTSD of trauma.


Als je merkt dat de technieken uitdagend voor je zijn, of als je graag persoonlijke begeleiding zou willen om het meeste uit je adem te halen, dan kun je via de link onder de video’s contact opnemen met een van onze Masterful Breathwork Coaches.

Veel plezier, blijf veilig en stuur ons een email met welke vraag of opmerking dan ook!

Not Enrolled
or 199,-

Course Includes

  • 8 Lessons